– Jeg synes Terje Røising i NRF hadde en meget god kommenter i VVSforum mandag rundt CoBuilder GoBIm løsning. Jeg synes en viktig kjøreregel i enhver sammenheng bør være at det er den som bestiller tjenesten eller produktet som også betaler regningen. Det er et rettferdig prinsipp som fungerer bra i de fleste andre sammenhenger, ja kanskje til og med alle andre sammenhenger. På den måten sikres beste kvalitet til en fornuftig pris, sier Haugland til VVSforum.

– Det er ingen tvil om at CoBuilder har gjort en god jobb med ProductXchange, hvor alle aktører får innsikt i lovpålagt dokumentasjonen for hvert enkelt produkt. Men når de beveger seg over på GoBIM mangler de en forretningsmodell som sikrer at kjøper frivillig betaler det CoBuilder mener produktet bør koste. Det er helt klart utfordrende, men løsningen ligger ikke i å påtvinge andre regningen, påpeker Haugland videre.

Haugland mener videre at informasjonslogistikken i byggebransjen fortsatt er prematur. Løsningen nå ligger garantert i at bransjens aktører jobber bedre sammen i hele verdikjeden til beste for sluttkunden som jo uansett er den som får hele regningen.

– Vi i VA og VVS produsentene VVP ser at det nå jobbes godt med NRF databasen og vi har stor tro på at dette i fortsettelsen vil være den mest rasjonelle vei mot et mål som hele tiden er i bevegelse, sier Haugland til VVSforum.

Les HELE artikkelen på http://www.vvsforum.no/

Les: Ny tjeneste fra CoBuilder skaper reaksjoner
Les: CoBuilder: – Noen må betale
Les: Bransjen fortjener klare spilleregler
Les: Er RørNorge på kollisjonskurs med sin egen bransje?