– En av de viktigste nøklene for å øke kvinneandelen i rørbransjen er å øke andelen kvinner som innehar beslutningsposisjoner i bransjen. For å lede et mentorprogram trengs det erfaring og gjennomføringsevne. Det har Anne vist at hun har, og det er virkelig en stor glede for oss å kunne meddele at Anne Dahl Øiseth tar ansvaret for mentorordningen vår.

Det forteller Eli Heyerdahl Eide, leder i Ingeborg-nettverket i en pressemelding.

– I styret og hele Ingeborg-organisasjonen er vi svært glade for å ønske Anne velkommen som leder av Ingeborg Mentorordning. 

 

Vi ønsker å bygge opp Mentorprogrammetsom en mulighet for kvinner i bransjen til å utvikle rett kompetanse, bygge nettverk og ta plass. Vi har lett etter den rette personen til å ha denne viktige jobben en stund, sier Heyerdahl Eide.

Anne kom som en gavepakke til oss i Ingeborg-nettverket. Det var faktisk hennes Danske sjef, Peter Juul, General Manager Nordic & Baltikum som tipset henne om mulighetene i Ingeborg-nettverket, det viser at det vi forsøker å bidra til har begynt å virke, fortsetter Heyerdahl Eide. 

 

Mentor»sjefen» Anne Dahl Øiseth er 58år og er ansatt som Country Manager i Grohe Norge. Hun er utdannet bygningsingeniør og økonom, og kjenner rørbransjen godt fra stillingene som Konserndirektør Marked i GK Gruppen og Salgs-og markedsdirektør i Onninen.

 

-       Anne har lang ledererfaring og har alltid vært opptatt av å bidra til personlig utvikling og vekst for sine medarbeidere, og Anne har spennende tanker og visjoner for hvordan Ingeborg Mentorordning kan bygges opp til å bli en god mulighet for å øke andelen kvinner i ledende stillinger. Det vil på lengere sikt også være med å påvirke rekrutteringen til bransjen og hvordan fremtidens rørbransje vil se ut, forteller Heyerdahl Eide.